Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Jazz in Duketown 2018 Den Bosch

vrijdag 18 mei 2018 - maandag 21 mei 2018

jazz in duketown den bosch

Jazz in Duke Town 2018 wordt dit jaar voor de 45e keer georganiseerd in de binnenstad van Den Bosch.  Tijdens Pinksteren (van 18 tot en met 21 mei) kun je hier  genieten van jazzmuziek en allerlei aanverwante stromingen. Met gitarist John Scofield en saxofonist James Carter haalt Jazz in Duketown dit jaar twee kanonnen uit de Amerikaanse jazz naar den Bosch. Het is uniek dat optredens van artiesten van dit hoge niveau gratis te bezoeken zijn.

Line-up Jazz in Duketown 2018

John Scofield
John Scofield geldt als één van de belangrijkste gitaristen van de laatste decennia en komt met zijn project ‘Country for Old Men’ waarmee hij jazz combineert met blues en country. Onder meer drummer Bill Stewart en toetsenist Gerald Clayton maken deel uit van de groep. Scofield werkte eerder samen met uiteenlopende en bekende musici als Miles Davis, Chet Baker, Brad Mehldau, Herbie Hancock en Jaco Pastorius.

James Carter
Een andere grote naam die naar Jazz in Duketown komt, is de Amerikaanse saxofonist James Carter. Carter wordt gezien als één van de ‘young lions’ die in de jaren tachtig de Amerikaanse jazz nieuw leven inblies. Hij werkte samen met uiteenlopende groepen en muzikanten als Wynton Marsalis, Dee Dee Bridgewater en de Mingus Big Band en komt met zijn knallende groep ‘Elektrik Outlet’ naar het grootste gratis te bezoeken jazzfestival van Nederland.

Brainpower met Re:freshed Orchestra
Dat Jazz in Duketown een breed programma neerzet blijkt dat naast eerdergenoemde artiesten ook de bekende Nederlandse rapper Brainpower op zal treden met het jazz-urban-funk collectief ‘Re:freshed Orchestra’. Ook kunnen de bezoekers genieten van de Britse band Red Snapper, die al jaren een onweerstaanbare mix maakt van jazz en trance-achtige dance. Verder komen de avontuurlijke pianotrio’s Phronesis en Marcin Wasilewski, het Belgisch collectief Evil Empire Orchestra, Rilan and the Bombadiers en Peter Beets Trio ft. Eric Alexander. Uit de bloeiende jazz-scene van Israël komt het Itamar Borochov Quartet naar ‘s-Hertogenbosch.

Meer namen en bijzonderheden in het programma worden later bekendgemaakt

Bekijk hier een impressie van Jazz in Duketwon 2017

 

 

Overzicht
Evenement
Jazz in Duketown 2018
Locatie
Binnenstad den Bosch,
Starttijd
18 mei 2018
Eindtijd
21 mei 2018
Beschrijving
Kom met Pinksteren naar den Bosch voor het grootste gratis jazzfestival van Nederland in de open lucht. Van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei 2018 kun je genieten van Jazzmuziek en aanverwante stromingen.

Gegevens

Begin:
vrijdag 18 mei 2018
Einde:
maandag 21 mei 2018
Website:
http://www.jazzinduketown.nl/

Locatie

Binnenstad den Bosch
markt
's-Hertogenbosch,Noord BrabantNederland
+ Google Maps